Düzce Anaokulu – Özel Düzce Oyna ve Öğren Anaokulu

Düzce Anaokulu

Düzce’de Anaokulu Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Türkiye’nin her noktasında olduğu gibi Düzce’de de veliler gözbebekleri çocuklarının kaliteli bir anaokuluna gitmesini istiyor. Peki ama Düzce’de kaliteli bir anaokulu nasıl olmalıdır? Düzce’de anaokulu seçerken yani 2-6 yaş aralığında okul öncesi dönemde veliler birçok kriteri değerlendiriyorlar. Bu yaş dönemi çocukların kendi doğalarında var olan öğrenme sevgisini, genel bilgi birikimlerini zenginleştirdikleri, başkaları ile ilişki kurma, uzlaşma gibi sosyal beceriler geliştirdikleri, çevreye ve dünyaya açıldıkları dönemdir. Anaokulları, ilkokula geçiş sürecinde çocuklarda değerli izler bırakır. Konu o kadar önemlidir ki kalite standartlarını geliştiren ISO bu konuda yeni bir eğitim standardının hazırlıklarını yapıyor. ISO internet sitesinde eğitimin sadece temel bir hak değil, aynı zamanda toplumun temel bir parçası olduğu hatırlatılarak şu görüşlere yer veriliyor: “Eğitim sağlayıcıların kalitesi herkesin endişesidir. Sonuçları kesin olarak garanti edemeseler de, eğitim kurumlarının öğrenmeyi teşvik etmek ve öğrencilerin bekledikleri kalite düzeyini elde etmelerini sağlamak için yapabilecekleri çok şey vardır. Tam da bunu yapmalarına yardımcı olmak için yeni bir standart geliştiriliyor ve kritik bir aşamaya geldi.”

Özel Anaokulu Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Çocuklarımız bir şey istediğinde hangi aile babası veya annesi kolay kolay hayır diyebilir ki… Çocuklarımızın geleceğini şekillendirecek olan anaokulu seçimi ise gözbebeğimiz çocuklarımız açısından hayati bir öneme sahiptir. O halde anaokulu arayışında kendi kendimize sormamız ve cevaplamamız gereken sorular nelerdir?

Düzce Anaokulu

Anaokulu Düzce

Düzce Anaokulu Arayışındaki 6 Etkili Soru

  1. Anaokulunun Eğitim Anlayışı Ne?

Anaokulları, benimsedikleri eğitim anlayışları ile çeşitlilik gösteriyor. Örneğin bazıları tamamen okul öncesi eğitim oyunlarına ağırlık veriyor. Bazıları ise yabancı dil, Matematik ve motor gelişimi konularına odaklanmış durumda. Bazısı erken yaşta İngilizce öğretme özelliği ile ön plana çıkıyor. Bazıları ise bütüncül bir yaklaşımı benimseyen ve son zamanlarda popüler olan Montessori eğitimi gibi programlara ve aktivitelere sahip.

Öncelikle çocuğunuzu göndermek istediğiniz anaokulunu seçerken kendi beklentilerinizin neler olduğunu bilmelisiniz. 3-6 Yaşın çocuk gelişimi için hayati öneme sahip olduğunu unutmayın. Bu yüzden seçtiğiniz anaokulunun benimsediği eğitim anlayışının kesinlikle tek tip olmamasına dikkat etmelisiniz.

  1. Kreş-Anaokulu Öğretmeni İyi Mi? (Her açıdan)

Düzce’de Kreş seçerken dikkat edilmesi gerekenler arasında elbette öğretmenin kişiliği üst sıralarda yer alıyor. Öğretmenin çocuklara yaklaşımı ve uzmanlık derecesi burada önem kazanıyor. Düzce’de anaokuluna karar verirken öğretmen için kendine sormanız gereken soruları şu şekilede sıralamamız mümkün;

  • Anaokulu öğretmenliğini sadece iş olarak mı görüyor? 
  • Yoksa gerçekten çocukları seviyor, onlarla canı gönülden ilgileniyor mu?
  • Bir sorun olduğunda sinirlenip kaygılanacak biri mi? 
  • Çocuğuna güven verebilecek yapıda mı?
  • Çocuk gelişimi konusuna ne kadar hâkim?
  • Hangi okuldan mezun? Bu alanda yaptığı çalışmaları var mı?
  • Çocuk gelişimi hakkında yeterli bilgiye sahip mi? 
  • Mesela sizin çocuğunuz 3 yaşında ama sınıfta 4 yaşında çocuklar da var. O zaman ne olacak?
  • Tüm dünyada uygulanan anaokulu eğitim metotlarını biliyor mu? 
  • Çocuk gelişimine dair yapılan çalışmalardan haberdar mı?
  • Vizyonu geniş bir insan mı?
  • Herhangi bir sorunu çözerken çocuklara ve ailelere nasıl yaklaşıyor?
  1. Düzce Kreş Eğitim Programı Yeterince Kapsamlı mı?

Eğitim programının kapsamlı ve çeşitli olması kaliteli bir kreşte olması gereken özellikler arasındadır. Anaokulu programını oluşturan etkinlikler, oyunlar ve dersler bireysel farklılıklar göz önüne alınarak hazırlanmalı. Her çocuğun öğrenme süreci, yetenekleri farklı.

Her şeyden önce anaokulu bilgiyi öğrenmelerinde çocuklara gerekli becerileri kazandırmayı amaçlamalıdır. Bu yüzden anaokulu etkinlikleri ve oyunları sıkıcı, yoğun, zorlayıcı olmamalıdır. Çocuğunun renkleri, sayıları, soyut düşünmeyi yaşayarak  ve eğlenerek öğrenmesi lazım. Bunlar göz önünde bulundurularak branş derslerinin kapsamını ve dağılımı yapılmalıdır. Çocuk hangi alanlarda ne kadar başarılı, hangi konularda geliştirilmesi gerekiyor? Anaokulunun buna dair bir değerlendirme sisteminin olması lazım. Bu da yine bireysel ölçme ile mümkün. Unutmayın. Ölçemediğiniz bir şeyi kontrol edemez, kontrol edemediğiniz bir şeyi ise yönetemezsiniz.

Spor ve sanatsal aktiviteler için yeteri kadar materyal var mı? Bu aktivitelere yeteri kadar  zaman ayrılıyor mu? Zihinsel, duygusal, sosyal ve fiziksel olmak üzere 4 alandan oluşan çocuk gelişiminin her biri için kaliteli bir program oluşturulmuş mu, dikkat etmelisiniz.

Düzce Anaokulu
Düzce anaokulu
  1. Anaokulunun fiziksel özellikleri de kreş seçiminde önemli bir rol oynar. Bu nedenle şu soruların cevaplarını aramalısınız.
  • Fiziki şartlar uygun mu?
  • Kreşin bulunduğu ortam nasıl?
  • Çevresi güvenli mi?
  • Ulaşımı kolay mı?
  • Bahçesi var mı?
  • Anaokulu binası müstakil mi?
  • Sınıflar yeterince güneş ışığı alıyor mu?
  • Bir kreşte olması gereken malzemelerin hepsi bulunuyor mu?
  • Uyku odaları,mutfak,  tuvaletler  ve oyun alanları hijyenik mi?
  • Kazalara ve tehlikelere karşı güvenlik önemli alınmış mı?
  1. Anaokulunun yemek menüsü nasıl?

Çocuğunun sağlıklı beslenmesi tabii ki hayati bir konu. Anaokulunun yemek listesi besleyici ve dengeleyici bir programla oluşturulmalıdır.

  1. Anaokulu etkinliklerinin bireysel olarak mı yoksa grup olarak mı yapıldığı da başlıca sorulardan birisidir. Başlarında onlarla her zaman ilgilenecek yeterli sayıda öğretmen var mı soruları da Düzce’de kaliteli bir anaokulu arayışı içinde olanların mutlaka sorması gereken sorulardan.
Düzce anaokulu

Düzce Robotik Kodlama

Teknoloji devrimini cep telefonlarıyla hayatımızda nasıl değişiklikler yarattığını deneyerek gözlemliyoruz. Artık hayat pandeminin de etkisiyle internet üzerinde daha çok dönmeye başladı. O halde önümüzdeki yıllarda teknolojiye yönelik mesleklerin daha cazip olacağını öngörmek için gelecekten haber almamıza olmamıza gerek yok. İşte bu gerçeklerin ışığında Düzce Özel Oyna Öğren Anaokulu olarak yukarıda sayılan özelliklere ek olarak çocuklarımızı teknoloji mesleklerine yönelik olarak da hazırlamak için çalışıyor. Robotik kodlama eğitim programımızla  internet teknolojisinin temellerini atıyoruz.

Robotik Eğitimi Nedir?

Robotik kodlama, genellikle makine ve kontrol sistemi, elektronik, bilgisayar ve uzay bilimlerinin her birini içerisinde barındırır. Bu bilimlerin yardımıyla gerekli olan yazılım kodları sayesinde makinelerin bilgisayar aracılığı ile iletişim halinde olmamızın sağlanmasıdır. Başka bir deyişle bilgisayarda düğmeye bastığımızda yaptığımız basit oyuncağın hareket etmesidir. Oyna Öğren Anaokulu’nda öğrenciler teknoloji ile iç içe eğitim alıyor. Teknolojiyi sevdiriyor ve geleceğin mesleklerine yönelik ilk adımları atıyoruz.

Düzce Özel Oyna ve Öğren Anaokulu

Oyna ve Öğren Anaokulu olarak yukarıda bahsettiğimiz konuların tümünde iddialıyız. Buna ek olarak çocuklarımızı bir taraftan sanatsal faaliyetlerle yeteneklerini açığa çıkarırken diğer taraftan fiziksel aktiviteler yapıyoruz. Değerler eğitimi ile çocuklarımıza dinlerini, vatan sevgisini, anne babaya saygıyı, nezaketi, ahlaklı olmayı kısaca örnek insan olmayı öğretiyoruz.  

Düzce Beyciler Mahallesi Oyna ve Öğren Anaokulu

Düzce Beyciler Mahallesi’nde Oyna ve Öğren Anaokulu’nda eğitim metodumuz adımıza kodlanmış durumda. Yani oynayarak öğretmek. Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, oyunlar çocukların sıkılmadan ve dikkatlerini vererek öğrenmelerinde önemli bir fonksiyon eda ederler. Çocuklar oyunlar sayesinde özgün düşünme sürecine girer ve bunu yaşadığı dünyada uygulamayı öğrenir. Oyun sırasında edinilen farklı deneyimler çocuğun bilişsel gelişimini oldukça destekler ve çocuk bu esnada çoğu şeyi kendi deneyimlediği için deneyim ve gözlem yoluyla öğrenir. Bunu yaparken bilgileri analiz ve sentez edebilme becerisini geliştirir. Bu yüzden ismimiz Oyna ve Öğren Anaokulu.

Çocuklar oynayarak öğrenir. Siz de çocuğunuzun oynayarak öğrenmesini istiyorsanız akademik kadromuza çocuğunuzu gönül rahatlığıyla teslim edebilirsiniz.

Scroll to Top
Konuşmayı Başlat
Yardım İster misiniz?
Oyna ve Öğren Anaokulu Temsilcisi
Müşteri Temsilcisi İçin Yazınız