Görsel Sanatlar – Özel Düzce Oyna ve Öğren Anaokulu

Görsel Sanatlar

gorsel

Görsel Sanatlar

Düzce Oyna Öğren Anaokulu’nda, çocukların sanata katıldıklarında en iyi şekilde çiçek açtığına inanıyoruz. Dans, müzik, sanat ve tiyatro sayesinde öğrencilerimiz, kendilerini anaokulu ve ötesine hazırlayacak becerileri öğrenirken yaratıcılıklarını da geliştirirler. Oyna Öğren’de yetenekli, kendine güvenen, yaratıcı ve şefkatli insanlara dönüşmesi için çocuğunuza rehberlik etme tutkusuyla kucaklıyoruz.

 

Görsel sanatın evrensel bir tanımı yoktur. Ancak üzerinde genel bir fikirliği olan tanım sanatın beceri ve hayal gücü kullanılarak güzel veya anlamlı bir şeyin bilinçli bir şekilde yaratılması olduğudur.

 

Çocuk;  görme, işitme, koklama, tatma ve dokunma duyuları ile çevresini tanır ve uyum sağlar. Bu anlamda çocuklar, sanatsal yetenekle dünyaya gelmekte, çevrenin etkisi ile yeteneklerini geliştirme imkânı elde etmektedir. Ya da tam tersi bu yeteneklerini sınırlandırılabilmekte hatta köreltebilmektedir. Sanat eğitimi için özel hazırlanmış materyaller, eğitim ortamı ve destekleyici öğretmen yaklaşımları gibi çevresel faktörlerin etkisi en aza indirilerek çocukların üretkenlikleri desteklenmeye çalışılmaktadır.

 

Sanat eğitimi yalnızca özel yeteneği olanlara veya sanatı meslek edinmek isteyenlere yönelik değildir. Sanat okul öncesinden başlayarak yaşam boyunca çeşitli aşamalarda sürdürülecek eğitsel bir süreç olarak değerlendirilmelidir.

 

Çocuklar sanat yoluyla çok şey öğrenebilirler. Çocuklar çizerken, boyarken ve kolajlar yaparken kendi dünyalarını (renkler, şekiller ve nesnelerin boyutları) öğrenirler. Çocuklar boya, yapıştırıcı ve keçeli kalem kullandıklarında plan yapıyor, yeni şeyler deniyor ve problem çözüyorlar. Çocuklar boyaları karıştırırken, bir şeyin başka bir şeyde değişiklik yapabileceğini anlamayı öğrenirler. Sanat, çocukların seçim yapmasına izin verir.

 

Çocukların sanattan öğrenmek için bitmiş bir ürün yapmasına gerek yoktur. Bunu bazen yetişkinlerin anlaması zordur. Küçük çocuklar için ne yaptıkları değil, nasıl yaptıkları önemlidir.

Fizyolojik etkilerin yanı sıra, New York Sanat Eğitimi Merkezi, çocukları sanatla meşgul etmenin diğer yararlarından bazılarını şu şekilde listeliyor:

 

  • Açık fikirli yaratıcı düşünmeyi öğrenir.
  • Gözlem yapmayı ve yorumlamayı öğrenir.
  • Kelime veya hareketlerle duygularını ifade etmeyi öğrenir.
  • Problem çözme, eleştirel düşünme becerilerini kazanır. Dans, müzik, tiyatro ve sanat yapma becerilerine; sanatın dil ve kelime dağarcığı deneyimlerine sahip olur.
  • Birden fazla bakış açısı bulunduğunu keşfeder.
  • Diğer çocuklar ve yetişkinler ile birlikte paylaşmayı ve birlikte çalışmayı öğrenir.
  • Sanat, çocukları dünya kültürleriyle tanıştırır.
  • Gelişebilir ve sanatta mükemmel olabilir.
  • Fiziksel, duygusal veya öğrenme zorlukları yanında sanatta başarı elde edilebilir..
  • Sanat güven yaratır. Çünkü sanat yapmak için tek doğru yol olmadığından her çocuk orijinal sanatsal eserlerinden gurur duyarak kendine güvenini artırabilir.
  • Sanat, topluluk oluşturma özelliğinden dolayı çeşitli farklılıkları olan okullar, sanatları bir topluluk olarak yönetebilir.
Scroll to Top
Konuşmayı Başlat
Yardım İster misiniz?
Oyna ve Öğren Anaokulu Temsilcisi
Müşteri Temsilcisi İçin Yazınız