Psikoloji – Özel Düzce Oyna ve Öğren Anaokulu

Psikoloji

Anaokulu ve Psikoloji

 

Anaokulunda neden bir psikoloğa ihtiyacım var? Onun için gereksinimler nelerdir ve hangi işlevleri yerine getirme hakkına sahiptir? Bu sorular birçok ebeveyn tarafından sorulur. Küçük adam kendisi için alışılmadık, tuhaf ve yeni bir anaokulu ortamına girer. Etrafta birçok çocuk ve yetişkin var. Rutine uymalı, diğer çocuklarla kendi başına yemek yemeli ve oynamalı, akranlarıyla ve yetişkinlerle etkileşim kurmayı öğrenmelidir. Anaokulundaki bir çocuk psikoloğu, çocuğun duruma uyum sağlamasına ve ayak uydurmasına yardımcı olmalıdır. Hoş olmayan sonuçlardan kaçınmak için, görünüşte küçük öğrencilerin sorunlarını gözetimsiz bırakmayın.

 

Psikolog kimdir? Anaokulundaki öğretmen-psikolog, çocuklar, aileler ve kurum personeli için çok önemli bir uzmandır. Ebeveynler, bir psikolog çocukları ile çalışırsa korkmamalıdır. Çünkü o bir doktor değildir ve çocukları teşhis etmez. Görevleri farklıdır.

 

3 Yönde Psikologların Çalışması

 

Bir psikolog üç yönde çalışır:

  1. Çocukla çalışır. Uzman, çocuğun kişilik özelliklerini, psiko tipini, ruh ve davranışının özelliklerini, doğal eğilimlerini, korkularını değerlendirir. Her bir çocuğun özelliklerini bilen anaokulundaki psikolog, onların yeni koşullara uyum sağlamaya, akranları ve bakıcılarla ortak bir dil bulmaya, çatışma durumlarını çözmeye ve çocuğun sorunları varsa yardımcı olmaya çalışır. Bir psikolog çocuklarla çalışarak psikolojik yönetim ve pedagojinin işlevlerini birleştirir.
  2. Çocuğun ebeveynleri ile çalışır. Belki de anaokulu, öğrencinin kendisinden çok bebeğin ebeveynleri için bir strestir. Psikoloğun görevleri, anneler ve babalarla çeşitli yönlerde çalışmayı içerir: Ailenin çocuğun yeni statüsünü anlamasına yardımcı olmak, çocuğa karşı nasıl davranılacağını, çocuğun gelişiminde nasıl çalışılacağını açıklamak ve çatışma durumlarını çözmek psikoloğun bir başka görevidir. Uzman, ebeveynlere eğitimin daha ileri yolunu söyler. Ayrıca, psikoloğun görevleri arasında gelişimsel anormallikleri tespit etmek ve ebeveynleri çocuklarının tıbbi tavsiyeye ihtiyacı olduğu konusunda bilgilendirmek yer alır.
  3.  Anaokulu personeli ile çalışır. Eğitimcinin işinin düşük vasıflı, basit, özel beceriler gerektirmediğine inanılmaktadır. Bu büyük bir hatadır. Anaokulundaki psikolog sadece öğretim kadrosuyla çalışır, sorunlu çocuklara yardım eder ve çocuklarla çalışma konusunda rehberlik işlevlerini yerine getirir. Her öğretmen, tüm çocuk grubuyla ortak bir dil bulmalı, küçük bir kalbin anahtarını elinde tutabilmeli, arkadaş, patron ve akıl hocası olmalıdır.

 

Kurumumuz 2-6 yaş arası çocuklara hizmet vermektedir. Bu erken çocukluk dönemi olarak adlandırılan dönemde fiziksel ve zihinsel gelişimin yanı sıra duygusal gelişimin de desteklenmesi amacıyla psikolojik destek hizmeti verilmektedir. Temel amacımız çocuklarımızın sağlıklı gelişimlerinin önüne çıkabilecek engelleri gözlemlemek ve çözüm sağlamaktır. Bu nedenle bireyleri tanıma, öğrenci ve sınıf gözlemi, yaş gruplarına yönelik rehberlik eğitimi, öğretmenlerle birebir iletişim, aile danışmanlığı ve gerekli durumlarda öğrencilere yönelik test teknikleriyle öğrenci ve velilerimize psikolojik danışmanlık hizmeti verilmektedir.

Scroll to Top
Konuşmayı Başlat
Yardım İster misiniz?
Oyna ve Öğren Anaokulu Temsilcisi
Müşteri Temsilcisi İçin Yazınız